Nove nagrade za Siranu Gligora

Čak 4 sira Sirane Gligora nagrađena na ovogodišnjem Great Taste Awardsu
Na ovogodišnjem Great Taste Awardsu čak 4 sira Sirane Gligora osvojila nagrade!

Great Taste Awards smatraju se jednom od najpouzdanijih svjetskih nagrada za hranu i piće - njihova oznaka na proizvodu znak je kupcu da se radi o jako ukusnom proizvodu!

Više od 14 000 proizvoda iz cijelog svijeta sudjelovalo je u ovogodišnjem natjecanju. Svi nominirani proizvodi rangirani su prema različitim kvalitetama, uključujući okus, teksturu i sastojke. Tim stručnjaka zatim odlučuju hoće li proizvod dospjeti na popis Great Tastea i koliko će mu zvjezdica biti dodijeljeno:

3 zvjezdice: Iznimno ukusna hrana – samo oko 1,5% proizvoda godišnje dobije 3 zvjezdice – nemojte izaći iz trgovine a da je ne kupite!

2 zvjezdice: više nego ukusno – 10% proizvoda dobit će ovu ocjenu

1 zvjezdica: hrana ili  piće koja pruža fantastičan okus. Otprilike 30% unosa će svake godine postići ovu ocjenu.

Čak četiri sira Sirane Gligora osvojila su po 2 zvjezdice: Paški sir (ZOI), Paški sir (ZOI) ekstra stari, Kozlar iz maslinove komine i Kozlar iz mošta!

Prenosimo i recenzije sudaca

Jedan od sudaca ovako je komentirao Paški sir ekstra stari: "Ovo je sir samouvjerenog izgleda, robusne veličine i prekrasne teksture. Na nepce donosi slatko i slano, a da vas ne razbije pretjeranim okusom ovčjeg mlijeka, što nas je impresioniralo. Nastavili smo jesti više.....što po definiciji znači da nam se svidjelo. Pravi znak užitka i stručnosti u izradi."

"Stvarno uzbudljiv kozji sir kojem masline daju izniman sjaj. Nismo mogli prestati istraživati i koru i pastu zbog različitih razina orašastosti i kremastosti koje nudi."

Iz Sirane javljaju kako su iznimno zadovoljni ovogodišnjim postignućem i reakcijama sudaca  na Great Taste Awardsu

Galerija slika:

  Novosti iz Sirane Gligora