Naša sirana i tehnologija

Nova sirana, izgrađena 2009. godine najmodernija je sirana te veličine u Hrvatskoj. Sastoji se od proizvodnog dijela u prizemlju, zrionice u podrumu, te ureda i kušaonice na katu, te je koncipirana kao funkcionalna i učinkovita cjelina. U blizini sirane u Kolanu nalazi se i najpoznatija trgovina Sirane Gligora.

U pogon Sirane Gligora je ugrađena moderna oprema za proizvodnju tvrdih i polutvrdih sireva te skute, a zrionica, smještena potpuno pod zemljom i ostali prostori su opremljena suvremenom opremom za zrenje i kondicioniranje zraka.

 

U proizvodnji se uz prijem mlijeka nalazi prijemni laboratorij s opremom za ispitivanje kakvoće sirovog mlijeka, te se na taj način brine o osiguravanju prerade samo ispravne sirovine – mlijeka za sir. Sirana raspolaže i vlastitim vozilima i rashladnom opremom za sabiranje mlijeka i dostavu sireva.

Na taj su način, uz implementirane HACCP i IFS sustave kvalitete osigurani vrhunski higijenski uvjeti te ujednačena proizvodnja koja na kraju rezultira visokom kvalitetom gotovog proizvoda.

Našu siranu i proizvodnju sira možete razgledati preko organiziranih posjeta.

Galerija slika:

  Proizvodnja sireva - Sirana Gligora
 

Novosti