Još jedno veliko priznanje za našu Siranu - naš kozji sir Kozlar je proglašen viceprvakom

Još jedno veliko priznanje za našu Siranu - naš kozji sir Kozlar je proglašen viceprvakom između 1500 sireva na Global Cheese Awardsu!


Na prestižnom natjecanju održanom u Fromeu u Engleskoj - Global Cheese Awardu 2021 sirana Gligora, jedina sirana iz Hrvatske osvojila je čak 6 medalja. 
Valja istaknuti kako je na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo oko 1500 sireva, a nagrađeno je samo njih oko 250. Jedan naš sir nositelj je naslova "Reserve champion"!

Izdvajamo sireve Likotin (100% ovčje mlijeko s područja Like), Liburjan (kravlje, ovčje i kozje mlijeko) i Kozlar (100% kozje mlijeko) nagrađene zlatom, s time da su Liburjan i Kozlar najbolji u  svojoj kategoriji, a stopostotni kozji sir Kozlar viceprvak cjelokupnog natjecanja!

Ovo je jedno od najvećih priznanja za našu Siranu s obzirom na to da se radi o specijaliziranom sirarskom natjecanju. Također, ovo je iznimno vrijedna potvrda o kvaliteti ovogodišnjih sireva s kozjim mlijekom, što nam daje poticaj za daljnje napredovanje i izradu istih. O kvaliteti i nagradama za 100% ovčji sir s otoka Paga - Paški sir ne treba trošiti previše riječi, stoga svako priznanje za kozje sireve i sireve iz miješanog mlijeka iznimno radosti. 

Galerija slika:

  Novosti iz Sirane Gligora