Nove nagrade Sirane Gligora na Great Taste Awards 2021

Na Great Taste Awardsu održanom 2021. godine, nagrađeno je 5 sireva Sirane Gligora. Također, mi smo jedni od pet nagrađenih hrvatskih predstavnika, a nagrađen je i OPG Krsto Matulić sa svojim acetom od smokve Pašman Libre.

Godišnje nagrade, kojima upravlja Guild of Fine Food u Velikoj Britaniji, a koju je ocjenjivalo povjerenstvo od 355 sudaca, privukla je više od 14.000 prijava, a manje od 2 posto njih dobilo je najbolju ocjenu s tri zvjezdice. Dodijeljene su i nagrade na razini dviju zvjezdica za 1.138 proizvoda, a 4.027 je dobilo ocjenu od jedne zvjezdice.

Naših 5 nagrađenih sireva su:
Paški sir ekstra stari, Likotin dozreo u višnji maraski i  Kozlar iz komine masline s dvije zvjezdice te Paški sir i Težački sir iz vinskog mošta s jednom zvjezdicom.

"Atraktivan, odležao sir dobrog kontrasta kore i tijesta sira. Njegovan sir koji se očituje u orašastim, slatkim, kiselim i okusima te okusu karamele koji dovode do ugodne kiselosti tipične za ovčji sir ove dobi. Sir kojeg želimo jesti!" - Jedan od sudaca izjavio za ekstra stari Paški sir.

Izuzetno smo zadovoljni nagradama i nadamo se da je ovo nagradna uvertira jer ispred njih su još 3 natjecanja koja trebaju potvrditi trud, predanost i kvalitetu rada.

Sve nagrađene sireve i odličan aceto od smokve potražite u Gligora cheese&deli trgovinama i na webshop.gligora.com .
 

Galerija slika:

  Novosti iz Sirane Gligora