IMPRESIVAN USPJEH: Čak 5 nagrađenih sireva na World Cheese Championship Contestu

Velik uspjeh za Siranu Gligora na ovogodišnjem World Championship Cheese Contestu!

Na ovogodišnjem World Championship Cheese Contestu, koji se svake dvije godine održava u  SAD-u, saveznoj državi Wisconsin, Sirana Gligora ostvarila je prestižna priznanja.

Sirana Gligora na najprestižnijem natjecanju na tlu Sjeverne Amerike pobrala je dosad naviše nagrada - njih čak pet! Također, jedina je sirana iz Hrvatske koja je osvojila nagrade. WCCC natjecanje je ujedno i jedno od najpriznatijih u svijetu sireva. Na ovogodišnjem se natjecanju našlo više od 3.600 sireva, jogurta, maslaca i ostalih mliječnih proizvoda iz 26 zemalja u čak 132 kategorije, koje je ocjenjivalo 55 sudaca.
 

Nagrađeni su sljedeći sirevi;

U klasi miješanih, aromatiziranih sireva

Najbolji u klasi - Dinarski iz vinskog dropa

Druga nagrada - Žigljen iz maslinove komine
 

U kategoriji tvrdih ovčjih sireva:

Druga nagrada - Likotin
 

U kategoriji dimljenih sireva:

Treća nagrada - Kordunski sir
 

U kategoriji tvrdih aromatiziranih sireva

Treća nagrada - Kolan iz vinskog dropa
 

Iz Sirane javljaju kako su oduševljeni rezultatom. “Ovo je prvo ovogodišnje natjecanje i nastavak prošlogodišnje “dobre berbe” nagrada u svijetu sireva! Radosti činjenica kako široj javnosti manje poznati sirevi poput prirodno dimljenog Kordunskog sira dobivaju priznanja, to je ujedno i potvrda kvalitete te veliko priznanje kreatorima ovih ideja. Naglašavamo kako su afinirani sirevi ponovno nagrađeni u Wisconsinu, pred dvije godine najbolji sir u svojoj klasi bio je Žigljen iz vinskog dropa, a ove godine je to Dinarski sir iz vinskog dropa!" Čestitamo šampionu natjecanja siru Gruyère Fritzenhaus iz Švicarske kao i svim ostalim nagrađenim proizvođačima! Ponosni smo što smo u sirarskom svijetu i ovaj put uspješno predstavili Hrvatsku i otok Pag!

Galerija slika:

  Blog Sirane Gligora